This post was originally published on this site
Την πρώτη του νίκη στη φετινή GBL πέτυχε ο Προμηθέας, επικρατώντας της Δόξας Λευκάδας Elabet με 79-80
Η αναμέτρηση είχε… δραματικό φινάλε, καθώς ο Χάρμον ευστόχησε σε τρίποντο τρία δευτερόλεπτα πριν τη λήξη και έφερε τη διαφορά στον πόντο (79-80), ωστόσο οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να κερδίσουν στο τέλος.
Χάρη στην ευστοχία της,(3/5 τρίποντα, 60%) η Δόξα Λευκάδας πήρε το προβάδισμα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης (22-15, 8′).
Στο ξεκίνημα του 2ου δεκαλέπτου, ο Προμηθέας έβγαλε αντίδραση και πραγματοποιώντας επιμέρους σερί (2-9) επέστρεψε στο ματς και πέρασε μπροστά με (28-27, 13′)
Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με τους γηπεδούχους να είναι μπροστά με +5 (45-40, 20′).
Μετά την ανάπαυλα, η ομάδα της Πάτρας, βελτίωσε την άμυνά της και πάτησε… γκάζι στην επίθεση, σκοράροντας 27 πόντους και μπόρεσε να… χτίσει μια μικρή διαφορά τεσσάρων πόντων (63-67, 30′).
Στο ξεκίνημα του τελευταίο δεκάλεπτο, αμφότερες δυσκολευόντουσαν να βρουν σκορ στο μπροστινό μέρος του παρκέ, ωστόσο ένα σερί (6-0) των Πατρινών, ήταν αρκετό ώστε να πάρουν… αέρα 10 πόντων (63-73, 33′).
Η ομάδα της Λευκάδας είχε απάντηση, τρέχοντας δικό της σερί (6-0) μπόρεσε να μειώσει στους τέσσερις (69-73, 35′), μετά από τρίποντο του Τζόουνς, ενώ λίγο αργότερα κατέβασε τη διαφορά και στο καλάθι (71-73, 36′). Μέσω της καλής άμυνας, η Δόξα πέρασε και μπροστά, μετά από καλάθι του Αρσενόπουλου (74-73, 37′).
Ο Κόλεμαν πέτυχε καλάθι για την ομάδα του μετά από αρκετή ώρα, δίνοντας ξανά το προβάδισμα στον Προμηθέα (74-75, 38′). Η Δόξα με βολές του Ρόμπινσον πέρασε εκ νέου μπροστά (76-75, 39′). Η ομάδα της Πάτρας κέρδισε το φάουλ στην επόμενη επίθεσή της και ο Δίπλαρος, ευστοχώντας σε μία ισοφάρισε στους 76 πόντους, 50 δευτερόλεπτα πριν το τέλος.
Ο Χάρμον αστόχησε σε τρίποντο για τους γηπεδούχους και την κατοχή πήρε ο Προμηθέας. Ο Κουλμπόκα πέτυχε «γκολ φάουλ», διαμορφώνοντας το (76-79), 11.1 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. Η κατοχή παρέμεινε για τους φιλοξενούμενους, καθώς το φάουλ ήταν… βίαιο και ο Αρμς πήγε ξανά στις βολές και έκανε το (76-80), δίνοντας προβάδισμα νίκης στην ομάδα του. Ο Χάρμον με γρήγορο τρίποντο μείωσε στον πόντο για τη Δόξα, τρία δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, (79-80).
Η ομάδα της Λευκάδας έκανε γρήγορο φάουλ στον Κουλμπόκα που αστόχησε και στις δύο βολές, όμως ο Προμηθέας πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στη GBL.
Τα δεκάλεπτα: 25-17, 45-40, 63-67, 79-80
Home News


Add Comment