TRAVEL

Μνημόνιο Συνεργασίας Υπερταμείου – Albanian Investment Corporation για δημιουργία εκθεσιακών και συνεδριακών κέντρων

This post was originally published on this site

Στους Δελφούς υπεγράφη χθες Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) μεταξύ του Υπερταμείου/Growthfund και του Albanian Investment Corporation (AIC), στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum. Η συμφωνία αυτή επιβεβαιώνει τη βούληση των δύο πλευρών να αναπτύξουν ένα στρατηγικό και δομημένο πλαίσιο συνεργασίας για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειρίας σε τομείς όπως η ανάπτυξη υποδομών και η δημιουργία εκθεσιακών και συνεδριακών κέντρων.

Η υπογραφή του μνημονίου πραγματοποιήθηκε παρουσία του κ. Γιάννη Παπαχρήστου, διευθύνοντος συμβούλου του Υπερταμείου και της Elira Kokona, εκτελεστικής διευθύντριας του AIC, καθώς και της Delina Ibrahimaj, υπουργού Οικονομίας και Καινοτομίας της Αλβανίας. Παρόντες στην τελετή ήταν επίσης η πρέσβης της Αλβανίας στην Ελλάδα, κα Luela Hajdaraga, ο κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης, Deputy CEO του Υπερταμείου, και άλλοι σημαντικοί εκπρόσωποι από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας αναφέρεται σε μια σειρά τομέων κοινού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην ανάπτυξη δημοσίων ακινήτων, την καινοτομία, την Τεχνητή Νοημοσύνη και τη δημιουργία βιώσιμων υποδομών, καθώς και στην ανάπτυξη και λειτουργία σύγχρονων πολυλειτουργικών εκθεσιακών και συνεδριακών κέντρων. Η συνεργασία επιδιώκει να ενισχύσει την οικονομική αλληλεπίδραση Ελλάδας και Αλβανίας και να δημιουργήσει νέες προοπτικές για τον τουρισμό και τις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών.

Από αριστερά οι κ.κ.: Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, Deputy CEO Financial Institutions & Investments, Luela Hajdaraga, πρέσβης της Αλβανίας στην Ελλάδα, Elira Kokona, διευθύνουσα σύμβουλος του Albanian Investment Corporation, Delina Ibrahimaj, υπουργός Οικονομίας και Καινοτομίας της Αλβανίας και Γιάννης Παπαχρήστου, διευθύνων σύμβουλος του Υπερταμείου.

Η κα Ibrahimaj δήλωσε: “Οι διεθνείς συνεργασίες μας επιτρέπουν την ταχύτερη μετάβαση από τον σχεδιασμό στην υλοποίηση, ειδικά σε έργα μεγάλης κλίμακας που απαιτούν τεχνογνωσία και πρόσβαση σε χρηματοδότηση. Μέσω συνεργασιών με φορείς, όπως το Υπερταμείο, μπορούμε να οικοδομήσουμε αποτελεσματικότερα επενδυτικές ευκαιρίες, να βελτιώσουμε την ωριμότητα έργων και να τα διασυνδέσουμε με τη διεθνή επενδυτική κοινότητα. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύουμε έμπρακτα τους οικονομικούς μας δεσμούς και δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για βιώσιμη ανάπτυξη στην περιοχή μας.”

Με τη σειρά του ο κ. Παπαχρήστου επεσήμανε ότι “το παρόν Μνημόνιο Συνεργασίας στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα προς τη διεθνή επενδυτική κοινότητα ότι οι χώρες μας είναι εξωστρεφείς και έτοιμες να προχωρήσουν από κοινού. Δημιουργεί ένα πλαίσιο συνεργασίας σε συγκεκριμένους τομείς που είναι κομβικοί για το μέλλον των οικονομιών μας, όπως η αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας, η καινοτομία και η ανάπτυξη υποδομών.”

Διαβάστε επίσης → Πέντε επενδυτικά σχήματα για τη μαρίνα Καλαμαριάς

Η κα Kokona ανέφερε: “Το παρόν Μνημόνιο Συνεργασίας παρέχει ένα λειτουργικό πλαίσιο για το AIC και το Growthfund, ώστε να συνδέσουν τα υφιστάμενα χαρτοφυλάκια έργων τους και να μεταβαίνουν πιο αποτελεσματικά από την ευκαιρία στην υλοποίηση. Διευκολύνει μια συντονισμένη προσέγγιση στον εντοπισμό, τη δημιουργία και την από κοινού προώθηση έργων, ενώ παράλληλα ευθυγραμμίζει τις δυνατότητες και προάγει τη μεταφορά τεχνογνωσίας.”

Η συνεργασία περιλαμβάνει επίσης την ανάπτυξη κοινών περιφερειακών πρωτοβουλιών, τη διαμόρφωση κοινού περιφερειακού ημερολογίου εκθέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, καθώς και τη διερεύνηση εργαλείων συγχρηματοδότησης και στρατηγικών συνεργασιών για την ενίσχυση των επενδύσεων στην περιοχή.

Το άρθρο Μνημόνιο Συνεργασίας Υπερταμείου – Albanian Investment Corporation για δημιουργία εκθεσιακών και συνεδριακών κέντρων εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

https://www.traveldailynews.gr/epaggelmatika-taxidia/synedriakoi-choroi/mnimonio-synergasias-ypertameioy-albanian-investment-corporation-gia-dimioyrgia-ekthesiakon-kai-synedriakon-kentron/