ΥΓΕΙΑ

Ανδρέας Κατσανιώτης: Συναντήσεις επανεκκίνησης της διαδικασίας ίδρυσης Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών

This post was originally published on this site

Με συνάντηση στον Δικηγορικό Σύλλογο Πατρών, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Κατσανιώτης, ξεκίνησε κύκλο θεσμικών επαφών για την επανεκκίνηση της διαδικασίας ίδρυσης Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Κατσανιώτης συνομίλησε με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών και συγκεκριμένα με τον Πρόεδρο, Παναγιώτη Μεταξά, τον Β΄ Αντιπρόεδρο, Κωνσταντίνο Κωστάκο, και τον Γενικό Γραμματέα, Κωνσταντίνο Τσούκαλη.

Η πρωτοβουλία αποτελεί συνέχεια της πρότασης που κατέθεσε στον Πρωθυπουργό. Πρόκειται για την πρώτη από μια σειρά συναντήσεων με τους εμπλεκόμενους θεσμικούς και ακαδημαϊκούς φορείς, με στόχο τη στήριξη και την τεκμηρίωση του αιτήματος, ενόψει της επίσημης υποβολής του από τους αρμόδιους φορείς στην Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) προς αξιολόγηση.

Ο κ. Κατσανιώτης υπογράμμισε τη διαχρονική συμβολή του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών στη διεκδίκηση της Νομικής Σχολής, δηλώνοντας:

«Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών είναι σταθερός αρωγός σε αυτό το δίκαιο αίτημα της περιοχής μας. Η στάση του έχει ιδιαίτερη αξία. Θα μπορούσε, με μια στενά συντεχνιακή προσέγγιση, να αντιμετωπίζει επιφυλακτικά την προοπτική μιας νέας Νομικής Σχολής και περισσότερων δικηγόρων. Επιλέγει, όμως, διαχρονικά να στηρίζει την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου, την προοπτική της πόλης και τις ευκαιρίες για τη νέα γενιά».

Ο Bουλευτής Αχαΐας υπενθύμισε ότι είχε διαφωνήσει από την πρώτη στιγμή με τη διακοπή της διαδικασίας ίδρυσης της Νομικής Σχολής και ότι, κατά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, ζήτησε την επανεκκίνησή της, στη βάση συγκεκριμένου σχεδίου και χρονοδιαγράμματος.

Όπως τόνισε, η πρόταση πρέπει να στηρίζεται στον σεβασμό του αυτοδιοίκητου του Πανεπιστημίου και στις προβλεπόμενες διαδικασίες ακαδημαϊκής αξιολόγησης.

Παράλληλα, επισήμανε ότι η συζήτηση για τη διεύρυνση των επιλογών στην ανώτατη εκπαίδευση πρέπει να αφορά και τα δημόσια πανεπιστήμια της περιφέρειας. Η ανάπτυξη νομικών σπουδών στον μη κρατικό τομέα καθιστά ακόμη πιο επίκαιρη τη δυνατότητα ενός δημόσιου πανεπιστημίου να καταθέσει τη δική του τεκμηριωμένη πρόταση.

Η ίδρυση Νομικής Σχολής μπορεί να προσφέρει περισσότερες επιλογές δημόσιων πανεπιστημιακών σπουδών στους νέους, να διευρύνει τη διδασκαλία και την έρευνα στο Πανεπιστήμιο Πατρών και να ενισχύσει τον ρόλο της πόλης ως κέντρου γνώσης για ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα.

«Η Πάτρα δικαιούται να διεκδικήσει μια Νομική Σχολή με σαφείς όρους, σοβαρή προετοιμασία και εξασφαλισμένη ποιότητα. Με τις θεσμικές συναντήσεις που ξεκινήσαμε, δίνουμε συνέχεια στην παρέμβαση προς τον Πρωθυπουργό και εργαζόμαστε για να προχωρήσει το αίτημα στα επόμενα αναγκαία βήματα», δήλωσε ο Ανδρέας Κατσανιώτης.

Home News