ΥΓΕΙΑ

Kαθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού: «Μάσκα παντού εκτός από το κολύμπι»-ΒΙΝΤΕΟ

This post was originally published on this site

Υπέρ της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας τόσο σε κλειστούς όσο και εξωτερικούς χώρους τάσσεται η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, Αθηνά Λινού.

Η κ. Λινού μίλησε στο OPEN και σχολιάζοντας την απόφαση για υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ, είπε: “Είναι πολύ σοφό ότι εφαρμόζεται στα σούπερ μάρκετ. Προσωπικά θα ήθελα να το δω ως το πρώτο βήμα που θα οδηγήσει στην καθολική χρήση της μάσκας σε οποιαδήποτε διαδικασία εκτός από το κολύμπι, που βρέχεται η μάσκα”.

Ερωτηθείσα εάν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να φοράμε και στην παραλία, τόνισε ότι πρέπει να φοράμε μάσκα αν είμαστε με ανθρώπους εκτός από αυτούς με τους οποίους ζούμε στο ίδιο σπίτι. Επίσης, ανέφερε ότι στην παραλία δεν πρέπει να ανταλλάσσουμε πράγματα πχ αντηλιακό.

“Η μάσκα σε όλους τους κλειστούς χώρους είναι απαραίτητη. Η μάσκα σε όλους τους κλειστούς χώρους και ειδικά στα σούπερ μάρκετ είναι απαραίτητη γιατί οι χώροι κλιματίζονται. Έχει διαπιστωθεί ότι ο κορονοϊός μεταδίδεται από τον αέρα. Στα σούπερ μάρκετ ανακυκλώνουν τον αέρα που υπάρχει στον κλειστό χώρο”, ανέφερε.

Σχετικά με τις προσωπίδες προσώπου, είπε ότι δεν προστατεύει, ενώ για τη μάσκα ανέφερε δεν πρέπει να φοριέται από παιδιά κάτω των 2 ετών και από ανθρώπους με ψυχική ή νοητική αναπηρία.

.

The post Kαθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού: «Μάσκα παντού εκτός από το κολύμπι»-ΒΙΝΤΕΟ appeared first on Newsitamea.gr.

Ειδήσεις και νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο -Newsitamea.gr%d bloggers like this: