ENTERTAINMENT ΔΙΑΦΟΡΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Δύο στάσεις για κρητικά μεζεδάκια στα Πετράλωνα

This post was originally published on this site

Μία από τις πιο νόστιμες και φημισμένες εκδοχές της ελληνικής, παραδοσιακής κουζίνας με πληθώρα γευστικών μεζέδων που ξετρελαίνουν όλους όσοι γνωρίζουν από καλό φαγητό.

Η κρητική κουζίνα έχει την τιμητική της (και) στα Πετράλωνα με έναν μεταμοντέρνο κρητικό καφενέ και μια αυθεντική ταβέρνα να μυούν το αθηναϊκό κοινό στα μυστικά της.

Αστέρ

Μικρό και γουστόζικο γευστικό στέκι στα Άνω Πετράλωνα (Τρώων 48), που μπορεί να χαρακτηριστεί και ως ένας μεταμοντέρνος κρητικός καφενές. Στα λιγοστά τραπεζάκια του στο υπόγειο με τη ρετρό ατμόσφαιρα –χρωματιστά πλακάκια στο πάτωμα, παλιά έπιπλα, μίνιμαλ ξύλινα τραπέζια και υπέροχα σερβίτσια– απολαμβάνουμε νόστιμους κρητικούς μεζέδες, οι οποίοι γίνονται καθημερινά ανάρπαστοι.

Μυζηθροπιτάκια με μέλι, χοχλιοί μπουμπουριστοί, πατάτες οφτές και άλλοι εκλεκτοί μεζέδες συνδυάζονται ιδανικά με ρακή ή με χύμα κρασάκι.

Ταβέρνα του Διοματάρη

Η Ταβέρνα του Διοματάρη στα Πετράλωνα (Δημοφώντος 80) ήρθε από τα Χανιά για να μυήσει τους Αθηναίους στα μυστικά της αυθεντικής κρητικής κουζίνας. Εδώ θα απολασύετε ευωδιαστά καλτσούνια, πατάτες με στάκα, κατσικάκι τσιγαριαστό, γαμοπίλαφο, απάκι, μπουρέκι χανιώτικο με πατάτες και κολοκύθια και άλλες νοστιμιές. Συνοδεύστε την παραγγελία μας με κρασί μαρουβά και ρακή που έρχεται απευθείας από την Κρήτη.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ









%d bloggers like this: