ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

Πώς να φλερτάρεις

This post was originally published on this site

Ξέρεις τι ανακάλυψε το Πανεπιστημίου του Κάνσας; Όχι, πού να ξέρεις. Είμαστε όμως εδώ για να σου πούμε: υπάρχουν πέντε διαφορετικά στυλ φλερτ, και κάθε άνθρωπος συνήθως ανήκει σε μία από αυτές τις πέντε κατηγορίες. Υπάρχει το παραδοσιακό φλερτ, της φυσικής επαφής, το ειλικρινές, το παιχνιδιάρικο και το ευγενικό.

Προφανώς, αν εσύ είσαι εσωστρεφής και τυπικά ευγενικός, δεν μπορούμε να σου προτείνουμε να πας με τουπέ στην άλλη γωνία του μπαρ και να πεις «Ιάσο κόκλα»· και να σ’ το πούμε δε θα το κάνεις. Αποφάσισε σε ποια κατηγορία ανήκεις και πράξε αναλόγως.

Παραδοσιακά

Σε αυτήν την κατηγορία υπάγονται οι άντρες που προτιμούν να προσεγγίζουν τις γυναίκες και οι γυναίκες που θέλουν τον άντρα «κυνηγό». Η παραδοσιακή τεχνική έχει εφαρμογή και στον αληθινό κόσμο όπου ο άντρας κάνει το πρώτο βήμα και μιλάει στη γυναίκα και στα κοινωνικά δίκτυα ο άντρας είναι που θα στείλει πρώτος. Δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο που μπορείς να κάνεις σε αυτήν την περίπτωση. Αν είσαι γυναίκα μπορείς να ρίξεις μια ματιά προς το μέρος του και μετά να συνεχίσεις να ασχολείσαι με το καλαμάκι σου. Κι αν είσαι άντρας, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βηματίσεις προς το μέρος της με στυλ, να προσέξεις να μη σκοντάψεις πουθενά και να μην μιλάς σαν τον Γκιωνάκη στα Κίτρινα Γάντια.

Με τη γλώσσα του σώματος

 Σε μερικούς ανθρώπους δεν αρέσει να μιλούν με τους κοινούς και τετριμμένους τρόπους, προτιμούν τη γλώσσα του σώματος. Οι κοινές παρέες είναι ένα πρόσφορο έδαφος για να εφαρμόσεις την τεχνική –κι αν είσαι άτομο που προτιμά να φλερτάρει άτομα αυστηρά από τον κύκλο του.

Ξεκίνα αγγίζοντας. Όχι σε αμφιλεγόμενα σημεία όπως το γόνατο, προτίμησε ψηλά στο χέρι ή απαλά στην πλάτη. Το πρώτο άγγιγμα σε στρατηγικά σημεία μπορεί να αποδειχθεί, τόσο όσο χρειάζεται, αισθησιακά έντονο. Μην ξεχάσεις να είσαι στραμμένος προς το μέρος του/ης. Θυμήσου τη συμβουλή της Καγιά: δούλεψε με τις εκφράσεις του προσώπου σου και το βλέμμα σου· πέτυχε το πονηρό σέξι, χωρίς να φανείς λυσσασμένος/η. Συμβουλέψου κι αυτό.

Ειλικρινά

Μοιάζει πολύ με την παραδοσιακή προσέγγιση, μόνο που εδώ δε μας ενδιαφέρει το φύλο. Είναι ο πιο συνηθισμένος, αλλά και πιο αποτελεσματικός, τρόπος για να φλερτάρεις. Όπως λέει και η σοφή λαϊκή ρήση, δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Πλησιάζεις τον άλλο, μεταφορικά και κυριολεκτικά, με όπλο ένα ειλικρινές κομπλιμέντο. Αν το ΄χεις με το χιούμορ, πλησίασε και πες κάτι που βρίσκεις αστείο στον χώρο. Μην προσπαθήσεις να κάνεις πλάκα με κάποιον που χορεύει περίεργα ή που είναι ντυμένος περίεργα, γιατί αν είσαι σε πάρτι για παράδειγμα, αυτός μπορεί να είναι φίλος του. Προτίμησε κάτι πιο ουδέτερο. Από την άλλη μπορείς απλώς να πεις ένα κομπλιμέντο ειλικρινές, είτε για το στυλ του/ης, είτε γι’ αυτό που διαβάζει. Μην πεις πόσο ωραίο γκομενάκι είναι, αυτά τα κάνει ο παραδοσιακός.

Παιχνιδιάρικα

Η παιχνιδιάρικη τακτική είναι η υπουλότερη όλων. Το πιο βασικό συστατικό της είναι το σκωτσέζικο ντους. Τη μία ο/η κυνηγός δείχνει ενδιαφέρον και μετά αποχωρεί ώστε να αφήσει ερωτηματικά. Στη φάση του ενδιαφέροντος η γλώσσα του σώματος παίζει άλλη μπάλα: λίγο δαγκωμένο χείλος, πολύ eye contact, υπονοούμενα και μετά εξαφάνιση σαν την Κάμερον Ντίαζ από το καλλιτεχνικό στερέωμα. Η λέξη-κλειδί είναι αντίφαση

Ευγενικά

Ευγενικά και διακριτικά. Είναι υπερβολικά δύσκολο να ξεχωρίσεις αν φλερτάρει κάποιος όταν ανήκει σε αυτήν την κατηγορία. Παρ’ όλα αυτά εσύ μπορεί να ταυτίζεσαι με τον Σέλντον από το Μπιγκ Μπάνγκ Θίορι ή τον Αχιλλέα από τα Εγκλήματα –όλοι έχουν δικαίωμα στο φλερτ. Αν θέλεις να τελειοποιήσεις τον τρόπο σου, υπάρχουν κάποιοι σούπερ διακριτικοί τρόποι που μπορείς να το πετύχεις. Κοίταξε τον άλλο/η μέσ’ τα μάτια για λίγα δευτερόλεπτα και συνέχισε μετά να μιλάς σαν να μη συνέβη τίποτα. Μπορείς επίσης και να μιμηθείς τις κινήσεις του/ης. Χαμογέλα, δείξε ότι χαίρεσαι που μιλάτε. Όχι, δε θα εκτεθείς.

%d bloggers like this: