ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η ασθένεια που μετατρέπει τα ελάφια σε ζόμπι και ανησυχεί τις αρχές

This post was originally published on this site

Συναγερμός έχει σημάνει στις ΗΠΑ για τα αυξανόμενα περιστατικά με τα ελάφια ή άλλα ζώα της οικογένειας των ελαφοειδών να βρίσκονται σε μία κατάσταση «ημιζωντανή» η οποία εν τέλει είναι θανατηφόρα.

Η Χρόνια Εξασθενητική Νόσος (Chronic Wasting Disease) προσβάλει τα ζώα χτυπώντας τον εγκέφαλό τους και την σπονδυλική τους στήλη μετατρέποντάς τα σε πλάσματα που τους τρέχουν τα σάλια χάνουν απότομα βάρος και έχουν αστάθεια.

Η συγκεκριμένη ασθένεια εμφανίστηκε σε περιοχές των ΗΠΑ και όχι μόνο και παρουσιάζει ακινησία στα ελάφια και πρόσωπο χωρίς συσπάσεις. Προσβάλει το μυικό και νευρικό σύστημα των ελαφιών και σε σύντομο χρονικό διάστημα το «νεκρώνει». Για αυτό και πολλοί παρομοιάζουν την εικόνα με εκείνη των ζόμπι. Λίγο καιρό αργότερα, τα ζώα που έχουν προσβληθεί πεθαίνουν.

Το φαινόμενο έχει χαρακτηριστεί ως zombie deer και κρούσματά της έχουν εμφανιστεί σε τουλάχιστον 26 πολιτείες των ΗΠΑ, καθώς και στον Καναδά.

Το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών όχι μόνο δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μετάδοσης στον άνθρωπο, αλλά εκτιμά ότι μελλοντικά, ίσως υπάρξει κίνδυνος και για τον ανθρώπινο πληθυσμό. Και αυτό εάν καταναλωθεί κάποιο ζώο που έχει προσβληθεί από την ασθένεια.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

%d bloggers like this: