ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΕΧΝΕΣ

Οι πέτρες μιλούν: Δωρεάν δράσεις στο Μουσείο Ακρόπολης

This post was originally published on this site

Νέοι ηθοποιοί ερμηνεύουν κείμενα της Αρχαίας και Βυζαντινής Γραμματείας σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους σε τρεις γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά). Αυτό είναι το «Οι Πέτρες Μιλούν», η εξαιρετικά επιτυχημένη δωρεάν δράση της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών, Αττικής και Αργοσαρωνικού, που ξεκίνησε φέτος την τρίτη της χρονιά από το Βυζαντινό Μουσείο, συνεχίστηκε στην Αρχαία Αγορά τον Σεπτέμβριο και τώρα κάνει στάση για όλο τον Οκτώβριο στο αίθριο του Μουσείου της Ακρόπολης.

Ήρωες τραγικοί και κωμικοί, ιδέες και σύμβολα που η Ελλάδα κληροδότησε στην ανθρωπότητα και καθόρισαν την ιστορία της σκέψης και της τέχνης ζωντανεύουν μέσα από αποσπάσματα από την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, την «Ρητορική» του Αριστοτέλη, το «Συμπόσιο» του Πλάτωνα, τον «Επιτάφιο λόγο του Περικλή» του Θουκυδίδη, το προοίμιο της «Οδύσσειας» του Ομήρου –που αποδίδεται στα αρχαία ελληνικά μελοποιημένο από τον Νίκο Πλάτανο– και τον «Διγενή Ακρίτα».

Οι δράσεις πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, από τις 11.00 ως τις 13.00 το μεσημέρι. Η παρακολούθησή τους είναι ελεύθερη για το κοινό.

Τα κείμενα της Αρχαίας και Βυζαντινής Γραμματείας αποδίδει ομάδα σπουδαστών – ηθοποιών (Nέδη Aγαπίου, Γεωργία Zάχου, Άννα-Λούνα Λούβαρη, Δημήτρης Nάστος, Σταύρια Νικολάου) της Ανώτερης Δραματικής Σχολής «Δήλος» υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση της Έφης Θεοδώρου.

%d bloggers like this: