ΠΑΙΔΙ

Όταν το παιδί φέρεται σωστά μόνο σε τρίτους

This post was originally published on this site

Το λογικό είναι το παιδί να φέρεται κατά κανόνα όπως πρέπει στους γονείς του και να είναι απόμακρο στους αγνώστους.

Τι γίνεται όμως όταν έχει θετική στάση σε αυτούς και μαζί σας συνηθίζει να βγάζει τον κακό του εαυτό;

  • Από τη στιγμή που συμβαίνει κάτι τέτοιο, το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να αναρωτηθείτε μήπως η δική σας γενικότερη στάση απέναντί του δεν είναι αυτή που περιμένει και έχει ανάγκη. Μήπως λοιπόν δεν εισπράττει την αγάπη σας, παρά μόνο ένα μόνιμο αρνητισμό απέναντί του και νιώθει ότι τα κάνει όλα λάθος;
  • Επίσης, οι τιμωρητικοί γονείς δημιουργούν αρνητική προδιάθεση στα παιδιά, σε σχέση με τους τρίτους που μόνο καλά λόγια έχουν να τους λένε, τους κάνουν δώρα και είναι μονίμως με το χαμόγελο στα χείλη.
  • Μια ακόμα εξήγηση έχει να κάνει με το γεγονός ότι νιώθει άνετα να ξεσπάσει στο σπίτι την ένταση που νιώθει από πράγματα που βίωσε στον παιδικό σταθμό ή με φίλους. Δείξτε διάθεση να κατανοήσετε τι προκαλεί τα ξεσπάσματα και να είσαστε σίγουροι ότι θα είναι όλο και λιγότερα στο μέλλον.
  • Από την άλλη, η συγκεκριμένη απόκλιση στη συμπεριφορά του μικρού σας μπορεί να έχει κατά κάποιον τρόπο και θετικές προεκτάσεις, με την έννοια ότι είναι ισχυρό το μεταξύ σας δέσιμο και είναι ο εαυτός του και στα άσχημα. Μήπως θα προτιμούσατε να τα κρατάει μέσα του;
  • Φυσικά, αν τα ξεσπάσματα στο σπίτι είναι πολύ συχνά και ταυτόχρονα η συμπεριφορά του παιδιού σε ξένους είναι υποδειγματική ή, ακόμα χειρότερα, αν και με τους ξένους είναι μονίμως επιθετικό, καλό θα ήταν να απευθυνθείτε σε ειδικό.

The post Όταν το παιδί φέρεται σωστά μόνο σε τρίτους appeared first on Newsitamea.gr.

https://www.newsitamea.gr/