ΥΓΕΙΑ

Προειδοποίηση Βατόπουλου: Τρεις λόγοι που δείχνουν ότι ο κορονοϊός είναι σαν μια πυρκαγιά έτοιμη να φουντώσει

This post was originally published on this site

“Έχουμε πυρκαγιά έτοιμη να φουντώσει, πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για να μη φουντώσει” προειδοποίησε ο καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Σαν μια πυρκαγιά έτοιμη να φουντώσει παρομοίωσε την εικόνα εξέλιξης του κορονοϊού στην Ελλάδα ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Ο ίδιος σταχυολόγησε τρεις λόγους:

Πρώτον ξέρουμε ότι υπάρχουν ασυμπτωματικοί, ή παρά πολύ ελαφρά νοσούντες, κι αυτό είναι πρόβλημα. Δεύτερον έχουμε κρούσματα σε όλη την Ελλάδα και τρίτον συρροές. Αυτός ο συνδυασμός δείχνει ότι έχουμε πυρκαγιά έτοιμη να φουντώσει, πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για να μη φουντώσει” προειδοποίησε ο καθηγητής.

“Το πρώτο “στοίχημα” για τον περιορισμό της πανδημίας είναι η μεταφορά κρουσμάτων από νέους στους μεγαλύτερους, ελπίζω να μην τη δούμε. Το δεύτερο “στοίχημα” είναι τα δευτερογενή κρούσματα”.

Τα 20 κρούσματα σε γηροκομείο δείχνουν κενό ασφαλείας στα μέτρα

“Είναι μεγάλη διάφορα σε οίκο ευγηρίας τα δύο κρούσματα και τα 20 κρούσματα. Τα 20 δείχνουν ότι είχαμε κενό ασφαλείας στα μέτρα. Είναι σημαντικό να δούμε ποσά δευτερογενή κρούσματα έχουμε σε κάθε συρροή. Ο τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων σε συνδυασμό με συρροές σε διάφορους χώρους δείχνει ότι ο ιός βρίσκεται παντού σε όλη την Ελλάδα, άρα είναι πολύ εύκολο να ξεφύγει” σημείωσε.

“Ο ιός δεν μπορεί να εξαφανιστεί ξαφνικά, το στοίχημα είναι να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερα κρούσματα, λιγότερο σοβαρά και να μην έχουμε μεγάλες συρροές. Δεν υπάρχει απάντηση στο ποτέ θα ξεμπερδέψουμε με τον κορονοϊό. Ακόμα δεν έχει ξεκινήσει καλά καλά η φάση 3 των εμβολίων”ανέφερε.

Το άνοιγμα των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου ο κ. Βατόπουλος είπε ότι είναι θετικό γιατί θα έχει γίνει καλύτερη οργάνωση, θα έχει γίνει επιστροφή από τις διακοπές και σχετική απομόνωση των παιδιών και των νέων για ένα εύλογο διάστημα από τις διακοπές.

 

.

The post Προειδοποίηση Βατόπουλου: Τρεις λόγοι που δείχνουν ότι ο κορονοϊός είναι σαν μια πυρκαγιά έτοιμη να φουντώσει appeared first on Newsitamea.gr.

Ειδήσεις και νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο -Newsitamea.gr%d bloggers like this: