ΣΤΗΛΕΣ

Ορισμένες φορές η κατάθλιψη κρύβεται πίσω από ένα χαμόγελο, πίσω από ένα «καλά είμαι»

This post was originally published on this site

Η κατάθλιψη δεν είναι πάντα το άτομο με τον αυτοκτονικό ιδεασμό… ούτε αυτός που δεν θα κάνει μπάνιο μία εβδομάδα..

Η κατάθλιψη δεν είναι αυτός που κλαίει στο μπάνιο ή με κάθε ευκαιρία..

Ορισμένες φορές η κατάθλιψη κρύβεται πίσω από ένα χαμόγελο, πίσω από ένα «καλά είμαι», πίσω από τη σιωπή ή πίσω από τα λόγια.. Συχνά η κατάθλιψη κρύβεται και πίσω από τους καλούς βαθμούς, πίσω από ένα όμορφο ντύσιμο, πίσω από μία ωραία εικόνα που μπορεί όλοι μας να θαυμάσουμε και να εισπράξει πολλά θετικά σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα..

«Η κατάθλιψη δεν είναι η λύπη.. Την ξέρω τη λύπη. Λύπη είναι να κλαις και να νιώθεις. Η κατάθλιψη είναι αυτή η κρύα απουσία αυτού του συναισθήματος. Είναι η απουσία της ελπίδας». – J.K. Rowling

Αυτή είναι η κατάθλιψη.. όταν νιώθεις ότι δεν αξίζεις, ότι δεν μπορείς.. όταν τα βλέπεις όλα χωρίς νόημα και νιώθεις αυτό το μόνιμο βάρος… όταν νιώθεις τον εαυτό σου μόνιμα ηττημένο .. όταν νιώθεις μόνιμα θυμωμένος και κατηγορείς τους άλλους..

Στην κατάθλιψη θα νιώθεις ότι δεν έχεις τη δύναμη να κάνεις τίποτα, θα νιώθεις χωρίς δυνάμεις.. Αλλά να μην της δώσεις και άλλο χρόνο..

Να τον αγαπάς τον εαυτό σου και να τον φροντίζεις.. Και να τον φροντίζεις ακόμα περισσότερο στις σκοτεινές σου στιγμές, στις σκοτεινές σου περιόδους..

Να φτιάξεις μηχανισμούς που θα σε βοηθήσουν να διαχειριστείς τις σκοτεινές σκέψεις.. Να κρατάς ημερολόγιο, να εκτονώνεις το σώμα σου και να προσπαθείς να τρως σωστά..

Να ακούς ομιλίες και να κρατάς σημειώσεις.. και η αλήθεια είναι ότι θα σου φαίνεται βουνό.. αλλά το βουνό μας φαίνεται πολύ ψηλό πριν αρχίσουμε να το ανεβαίνουμε, όταν το κοιτάμε από απόσταση.. γιατί στην πραγματικότητα δεν έχουμε αρχίσει να το αντιμετωπίζουμε και δεν πιστεύουμε σε εμάς..

Να τον αντιμετωπίζεις τον κακό σου εαυτό και την σκοτεινή σου πλευρά.. γιατί αν την αποφεύγεις, πάντα θα δυναμώνει και θα γίνεται πιο σκοτεινή.. και γιατί αν δεν μάθεις εσύ να αγαπάς και να φροντίζεις τον εαυτό σου, δεν θα το κάνει κανένας για σένα.

Ελένη Σολταρίδου

 

enallaktikidrasi.com

The post Ορισμένες φορές η κατάθλιψη κρύβεται πίσω από ένα χαμόγελο, πίσω από ένα «καλά είμαι» appeared first on Newsitamea.gr.

Ειδήσεις και νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο -Newsitamea.gr%d bloggers like this: