ΥΓΕΙΑ

Νίκος Σύψας: Πιθανό ωράριο έως τα μεσάνυχτα στα μπαρ και νέα μέτρα προ των πυλών

This post was originally published on this site

Έντονη ανησυχία για τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας των κρουσμάτων – Πιθανότητα για νέα μέτρα και ωράριο στα μπαρ βλέπει ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας.

Την ανησυχία του για το γεγονός ότι ο μέσος όρος ηλικίας των ατόμων που νοσούν με κορονοϊό έχει μειωθεί αισθητά, εξέφρασε ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, είπε ότι αυτή τη στιγμή ο μέσος όρος ηλικίας βρίσκεται κοντά στην δεκαετία των 50 ενώ ήταν στη δεκαετία των 60.

Ο κ Σύψας τόνισε ότι η κατάσταση από το εξωτερικό ελέγχεται και πρώτο πρόβλημα είναι η συμπεριφορά των νέων, ενώ γεωγραφικά τις αρχές ανησυχούν οι περιπτώσεις της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Στο “τραπέζι” ωράριο στα μπαρ

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο Νίκος Σύψας κάλεσε τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα της πολιτείας για τον κορονοϊό υποστηρίζοντας ότι “η επιβάρυνση μπορεί να αναστραφεί” και το καλοκαίρι να περάσει “χωρίς κάποιο “ατύχημα”” με τη σωστή χρήση μασκών, τις αποστάσεις και την απολύμανση των χεριών.

Επιπλέον υπογράμμισε ότι είναι πολλά τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι, κάποια εκ των οποίων μπορούν να γνωστοποιηθούν και άλλα “στα οποία δεν θέλω να αναφερθώ“. Ο κ. Σύψας είπε πως, μεταξύ άλλων, υπάρχει η σκέψη “να κλείνουν νωρίς τα μπαρ”. Ερωτηθείς για το αν έχει γίνει συζήτηση για την ώρα είπε ότι μπορεί να οριστεί να κλείνουν “στις 23:00 ή 00:00, σίγουρα πριν τα μεσάνυχτα.” Στη συνέχεια προσέθεσε ότι “το πολύ σημαντικό είναι να μην πάρουμε νέα μέτρα αλλά να τηρήσουμε αυτά που έχουμε τώρα”.

Αναφερόμενος στο δείκτη μετάδοσης Ρ0, δήλωσε πως παραμένει κάτω από το επίπεδο συναγερμού που είναι το 1 αλλά παρουσιάζει συνεχώς αυξητική τάση.

Τέλος, ο κ. Σύψας τόνισε ότι δεν βρισκόμαστε ακόμα στο δεύτερο κύμα, καθώς δεν έχουμε αύξηση των θανάτων και των διασωληνώσεων.

 

.

 

The post Νίκος Σύψας: Πιθανό ωράριο έως τα μεσάνυχτα στα μπαρ και νέα μέτρα προ των πυλών appeared first on Newsitamea.gr.

Ειδήσεις και νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο -Newsitamea.gr%d bloggers like this: