ΠΑΙΔΕΙΑ

Μπράβο στην Κεραμέως: Ναι στη μετονομασία του Λυκείου Νάξου σε Μανώλης Γλέζος-Η ανάρτηση

This post was originally published on this site

Σημαντική απόφαση της Νίκης Κεραμέως να μετονομαστεί σε “Μανώλης Γλέζος” το Λύκειο της Νάξου, παρά τις αντιρρήσεις της τοπικής αρχής.

Τη συμβολική αλλά και σημαντική απόφαση να προστεθεί η προσωνυμία “Μανώλης Γλεζος” στον τίτλο του Γενικού Λυκείου Νάξου, έλαβε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Την απόφαση ανακοίνωσε με ανάρτησή της στο twitter, επισημαίνοντας ότι η Μανώλης Γλέζος σημάδεψε τη σύγχρονη ελληνική ιστορία με την τόλμη των έργων και την παρρησία των λόγων του.

Η απόφαση αυτή ελήφθη παρά τις αντιρρήσεις που είχε εκφράσει στα τέλη του Ιουλίου το δημοτικό συμβούλιο του νησιού, στο οποίο γεννήθηκε ο Μανώλης Γλέζος. Το αίτημα για την προσθήκη του ονόματός του στον τίτλο του σχολείου είχαν διατυπώσει ο Διευθυντής και το Σχολικό Συμβούλιο του Γενικού Λυκείου Νάξου με σχεδόν ομόφωνη απόφαση (με ψήφους 6-1), ενώ ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων τάχθηκε κατά υποστηρίζοντας ότι το σχολείο δεν πρέπει να ταυτιστεί με ένα πρόσωπο συνδεδεμένο με συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.

H ανάρτηση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, στο twitter:

Σχετικά με το αίτημα να προστεθεί το όνομα του Μανώλη Γλέζου στην επωνυμία του Γενικού Λυκείου Νάξου, η απόφασή μας με @sofiazacharaki είναι να προχωρήσει η μετονομασία. Ο Μανώλης Γλέζος σημάδεψε τη σύγχρονη ελληνική ιστορία με την τόλμη των έργων και την παρρησία των λόγων του.

thetoc.gr

The post Μπράβο στην Κεραμέως: Ναι στη μετονομασία του Λυκείου Νάξου σε Μανώλης Γλέζος-Η ανάρτηση appeared first on Newsitamea.gr.

Ειδήσεις και νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο -Newsitamea.gr%d bloggers like this: