ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μια νέα έρευνα αποθεώνει τις τηγανιτές πατάτες και πρέπει να μάθεις γιατί-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

This post was originally published on this site

Οι ειδικοί μίλησαν

Το να ακολουθείς μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Ειδικά όταν έχεις γύρω σου πειρασμούς όπως τα burgers, οι τηγανιτές πατάτες με cheddar, μια αλμυρή ή και γλυκιά κρέπα και όλα αυτά τα φαγητά που σε κάνουν να ξεχνάς την διατροφή που ξεκίνησες. Θέλουμε όμως μιας είναι Σάββατο σήμερα να σου φτιάξουμε λίγο τη διάθεση και να σου μιλήσουμε για πατάτες. Τηγανιτές πατάτες.

Υπάρχει μια νέα έρευνα που αποθεώνει τις τηγανιτές πατάτες και κάπως νιώσαμε μια inner pleasure με αυτό που διαβάσαμε. Τα καλά αυτά νέα λοιπόν έρχονται από το Ισραήλ, και πιο συγκεκριμένα από το Ινστιτούτο Weizmann. Εκεί λοιπόν, οι ειδικοί έκαναν κάποιες έρευνες και πειράματα κάτω από την καθοδήγηση του Eran Segal και τα ευρήματα που ανακάλυψαν είναι αν μη τι άλλο φανταστικά. Κάθισε και διάβασε προσεκτικά παρακάτω.

Τα ευρήματα λοιπόν απέδειξαν πως κάποιοι οργανισμοί αντιδρούν πολύ καλύτερα στις τηγανιτές πατάτες, απ’ ότι στα λαχανικά. Στο πείραμα έλαβαν μέρος 800 άνθρωποι που κατανάλωσαν τα ίδια γεύματα και κατέγραψαν ύστερα τη φυσική τους δραστηριότητα, την αντίδρασή τους στον ύπνο αλλά και τη δραστηριότητά τους στην τουαλέτα. Κάποιοι οργανισμοί λοιπόν δεν ανεβάζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους με τις πατάτες.

Ούτε τα επίπεδα γλυκόζης. Και όχι δεν μιλάμε μόνο για έναν στους 200.

«Οι μεγάλες διαφορές που βρήκαμε στις τιμές του σακχάρου στο αίμα, από άνθρωπο σε άνθρωπο, μετά την κατανάλωση του ίδιου γεύματος, μας κάνει αισιόδοξους. Σκεφτόμαστε πως θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε ανθρώπους να είναι υγιείς και να αποφύγουν ασθένειες όπως ο διαβήτης», ανέφερε ο Εran Segal.

Φαντάσου τώρα να πηγαίνεις στη διατροφολόγο κι εκεί που σου έλεγε 150 γρ. κοτόπουλο με σαλάτα, να σου λέει πατάτες τηγανιτές. Φανταστικό!

ΠΗΓΗ: Onmed.gr  ,  Queen.gr

https://www.newsitamea.gr/category/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%B7/feed/%d bloggers like this: