ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Ο Λοιμωξιολόγος Μάριος Λαζανάς το εξηγεί απλά: Οποιος θέλει να αυτοκτονήσει, ας μην φοράει μάσκα

This post was originally published on this site

“Δυστυχώς υπάρχουν ψεκασμένοι”, ε΄πε ο κ. Λαζανάς, για όσους αρνούνται να φορέσουν μάσκα για να προστατευθούν από τον κορονοϊό.

Στη χρήση της μάσκας, στην εξέλιξη της πορείας της επιδημίας του κορονοϊού, αλλά και στην ανάγκη διεξαγωγής περισσότερων τεστ, αναφέρθηκε μιλώντας στον ρ/σ “ΘΕΜΑ 104,6”, ο παθολόγος-λοιμωξιολόγος, Μάριος Λαζανάς.

Όποιος θέλει να αυτοκτονήσει και να το προτείνει σε άλλους για να μην χρησιμοποιεί μάσκα ας το κάνει. Δυστυχώς υπάρχουν ψεκασμένοι“, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λαζανάς.

Το μέλος της επιτροπής των ειδικών είπε ότι “πρέπει να μας ανησυχεί η αύξηση των εισαγωγών και των διασωληνωμένων” καθώς και ότι “πρέπει να γίνει μια οργανωμένη προσπάθεια για να έχουμε περισσότερα τεστ ιδιαίτερα σε πληθυσμιακές ομάδες όπως τα γηροκομεία, οι κλειστές δομές, τα ΚΥΤ “.

“Μπαίνουμε σε μια δύσκολη εποχή με την έννοια ότι θα αλλάξει ο καιρός, θα κλειστούμε μέσα και θα συμπέσει και η γρίπη. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Όσους περισσότερους έχουμε διαγνώσει, έχουμε βάλει σε καραντίνα ή τους έχουμε βάλει σε νοσοκομείο για να τους θεραπεύσουμε τόσο καλύτερα”, συμπλήρωσε ο κ. Λαζανάς.

Η επιδημία είναι κάτι που εξελίσσεται και ήρθε για να παραμείνει. Καθόλου γριπούλα δεν είναι όπως έλεγαν κάποιο στην αρχή” πρόσθεσε ο κ. Λαζανάς.

Επανερχόμενος στο θέμα της μάσκας, σημείωσε ότι “σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες υπάρχει σύσταση έως υποχρέωση για χρήση της ακόμα και σε ανοιχτούς χώρους. Στην Ελλάδα υπάρχουν οδηγίες που ούτε σωστά εφαρμόζονται ούτε υπάρχουν επαρκείς έλεγχοι. Δεν μπορούμε σε λεωφορεία ή μετρό να μην χρησιμοποιούμε μάσκα. Επειδή καταλαβαίνω ότι η απόσταση δεν εφαρμόζεται γι’ αυτό επιμένω στη χρήση της μάσκας”.

Ο παθολόγος-λοιμωξιολόγος επέμεινε, επίσης, στην ανάγκη “το εμβόλιο της γρίπης να γίνει έγκαιρα. Όσοι περισσότεροι αποκτήσουν ανοσία από τη γρίπη θα βοηθήσουν για να ξεμπερδεύουμε από αυτό. Η επιθυμία μας θα ήταν να το κάνει όλος ο πληθυσμός αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί δεν υπάρχει τόση παγκόσμια παραγωγή εμβολίων”.

Είμαστε σε μια επείγουσα κατάσταση. Πρέπει να υπάρχουν ειδικές νομοθετικές ρυθμίσεις, να μην είμαστε αγκυλωμένοι με τους διαγωνισμούς ή τις ενστάσεις, όλα τα νοσοκομεία και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα πρέπει να κάνουν τεστ”, κατέληξε ο κ. Λαζανάς.

 

 

.

 

The post Κορονοϊός: Ο Λοιμωξιολόγος Μάριος Λαζανάς το εξηγεί απλά: Οποιος θέλει να αυτοκτονήσει, ας μην φοράει μάσκα appeared first on Newsitamea.gr.

Ειδήσεις και νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο -Newsitamea.gr%d bloggers like this: