ΔΙΑΦΟΡΑ ΥΓΕΙΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΝΩ ΑΚΡΟΥ

Ημερήσιο Σεμινάριο Πρακτικής Εκπαίδευσης Χειρουργικής Άνω Άκρου για Ορθοπαιδικούς ή Πλαστικούς (σε συντηρημένα παρασκευάσματα) θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μαρτίου στο ATTC CENTER στο Μαρούσι.

«Το συγκεκριμένο σεμινάριο φιλοδοξεί να αποτελέσει την απαρχή μιας σειράς τέτοιων σεμιναρίων άσκησης χειρουργικής για το χέρι, που γίνονται σ’ ένα υπερσύγχρονο εκπαιδευτικό κέντρο (ATTC) διαφόρων ειδικοτήτων που λειτουργεί από διετίας στο Μαρούσι με μεγάλη επιτυχία» αναφέρει ο βασικός εκπαιδευτής και εξειδικευμένος στη χειρουργική χεριού Μικροχειρουργός κος Ιωάννης Ιγνατιάδης, διευθυντής της κλινικής Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής του Ιατρικού Ψυχικού.

Ο κύριος Ιγνατιάδης με τους συνεργάτες του και φυσικά με την συμβολή της διεύθυνσης και του προσωπικού του ATTC CENTER, θα εκπαιδεύσουν πέντε ομάδες νέων γιατρών που ενδιαφέρονται για την χειρουργική των παθήσεων αυτού του τόσο χρήσιμου λειτουργικού οργάνου, του χεριού.

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του σεμιναρίου το λειτουργικό μας χέρι, μαζί με την ομιλία και την σύνθετη σκέψη μας είναι ένα από τα τρία χαρακτηριστικά που μας ξεχωρίζουν από τα άλλα είδη στο ζωϊκό βασίλειο.

Το χέρι εκτός του ότι είναι συλληπτικό όργανο είναι μέσο μετάδοσης απτικών ερεθισμάτων και μέσο παρουσίασης  εκφραστικών εννοιών, αλλά και εργαλείο άλλων ακόμα πλέον σύνθετων λειτουργιών. Χωρίς υγιή χέρια με ακριβείς λειτουργίες δεν θα μπορούσαμε να παίξουμε μουσική, να ζωγραφίσουμε, να κατασκευάσουμε ή να επιδιορθώσουμε ένα αντικείμενο, να χειρουργήσουμε ή να γράψουμε.

Το χέρι εκτός από τη παραγωγή και οικοδόμηση που οφείλεται στις χειρωνακτικές εργασίες συμβάλλει στην ανάπτυξη της τεχνολογίας, του πολιτισμού, της επιστήμης, του αθλητισμού και τελικά της ανάπτυξης και της εξέλιξης του ανθρωπίνου είδους.

«Θα πρέπει να συγχαρούμε τους νέους γιατρούς για το ενδιαφέρον τους για το επιστημονικό αντικείμενο της χειρουργικής του χεριού και να τους ευχηθούμε καλή επιτυχία στην εκπαίδευση τους» καταλήγει ο κύριος Ιγνατιάδης που έχει διοργανώσει στο παρελθόν πάνω από έξι διεθνή σεμινάρια στην Ελλάδα. Ακόμη έχει υπάρξει συνδιοργανωτής σε δύο στο εξωτερικό, ενώ έχει συμμετάσχει σε πάνω από 40 διεθνή σεμινάρια ως εκπαιδευτής ή επιβλέπων.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ- ΑΙΤΗΣΕΙΣ:

Email: op@attcenter.eu, Website: www.attcenter.eu

35, Sorou Str. | GR 151 25 Marousi – Athens – Greece

T+ 30 210 61 09 992 | Μ+30 6980 654532

 

www.ignatiadismicrohand.euwww.microhand-ortho-spine.gr,

τηλ. 210 6974280,  κιν. 6944251529.

Email: ignatioa@yahoo.com