ΥΓΕΙΑ

«Είναι γεματά τα ΜΜΜ; Πηγαίντε με τα πόδια» συνιστά η λοιμωξιολόγος Ε. Γιαμαρέλλου-ΒΙΝΤΕΟ

This post was originally published on this site

«Είναι γεματά τα ΜΜΜ; Πηγαίντε με τα πόδια» συνιστά η λοιμωξιολόγος Ε. Γιαμαρέλλου

Μία «λύση» για τον συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που έχει γίνει καθημερινό φαινόμενο αλλά δεν φαίνεται να απασχολεί σοβαρά κυβέρνηση και Επιτροπή λοιμωξιολόγων, παρουσίασε η Ελένη Γιαμαράλλου, μέλος της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κρονοϊό.

Αν μπορείτε μη μπείτε στα λεωφορεία» ανέφερε γελώντας, μιλώντας στην ΕΡΤ. «Αν μπορείς περπάτα, πήγαινε και με τα πόδια, γύρισε και με τα πόδια, είναι μία καλή άσκηση αυτή» πρόσθεσε επίσης, χωρίς να φαίνεται να λαμβάνει σοβαρά την κατάσταση που επηρεάζει καθημερινά την πλειοψηφία των πολιτών, εν μέσω πανδημίας.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην ΕΡΤ και απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον συνωστισμό στα ΜΜΜ η καθηγήτρια  παθολογίας λοιμωξιολογίας στο ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Ειδικών του υπουργείου Υγείας αρκέστηκε να καλέσει τους πολίτες να περπατήσουν:

«Αν μπορείτε μη μπείτε στα λεωφορεία. Παρόλο που το πήγαμε 7 το πρωί, 8 το πρωί,9 το πρωί, μοιράστηκαν οι επιβάτες, πάντα οι ανάγκες δεν φτάνουν. Αν μπορείς περπάτα, πήγαινε και με τα πόδια, γύρισε και με τα πόδια, είναι μία καλή άσκηση αυτή».

Σε επόμενη ερώτηση της δημοσιογράφου, που σχολίασε ότι οι εικόνες συνωστισμού είναι καθημερινές, η κ.Γιαμαρέλλου αναφέρθηκε στην ανάγκη χρήσης αντισηπτικού πριν και μετά τη χρήση των Μέσων, αποφεύγοντας να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στην ανάγκη για περισσότερα δρομολόγια.

Την περασμένη Τρίτη, οι εικόνες συνωστισμού σε στάσεις στο κέντρο της Αθήνας ανέβηκαν μαζικά στο διαδίκτυο, με το ποτήρι να ξεχειλίζει για χιλιάδες χρήστες που καθημερινά αντιμετωπίζουν αυτήν την κατάσταση, εν μέσω κυβερνητικές αδιαφορίας. Με αναφορές σε ένα «οργανωμένο σχέδιο βανδαλισμών» συρμών του μετρό τις βραδινές ώρες, που έχει ως αποτέλεσμα να προκαλείται ο συνωστισμός που καταγγέλλεται μαζικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στους συρμούς του μετρό, προσπάθησε να δικαιολογηθεί η ΣΤΑΣΥ.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη λοιμωξιολόγος που συμμετέχει στην Επιτροπή των 26 ειδικών του Υπουργείου Υγείας, έχει εκφράσει την άποψη ότι με τη Θεία Κοινωνία δεν μεταδίδεται ο ιός. «Αδίκως έχει δημιουργηθεί ένα τέτοιο θέμα. Η θεία κοινωνία είναι ένα μυστήριο, όταν πηγαίνεις να λάβεις τη θεία κοινωνία δεν την παίρνεις από συνήθεια, τη λαμβάνεις γιατί είναι σώμα και αίμα Χριστού. Ή το πιστεύεις και κοινωνείς κανονικά ή δεν το πιστεύεις.

Δεν υπάρχουν μεσοβέζικες λύσεις, κουταλάκια κ.λπ. Είμαι τελείως εναντίον αυτών. Αν το πιστεύουμε, δεν προκαλούμε την τύχη μας. Αν πιστεύω ότι αυτό μπορεί να με μολύνει, τότε δεν πιστεύω στο μεγαλύτερο μυστήριο. Τα άτομα που θέλουν να κοινωνήσουν δεν πρέπει να φοβούνται ότι από τη θεία κοινωνία μπορεί να μεταδοθεί ποτέ μικρόβιο», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά τον περασμένο Μάρτιο, επαναλαμβάνοντας και αργότερα ανάλογες δηλώσεις.

Μία άλλη άποψη ωστόσο, σχετικά με τον συνωστισμό παρουσιάζει η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ και πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, Αθηνά Λινού.

Με κείμενό της στην εφημερίδα Καθημερινή, και απαντώντας στο ερώτημα για το εάν είναι εφικτό το ενδεχόμενο αποφυγής ενός δεύτερου lockdown, που αναμένεται να έχει οδυνηρές συνέπειες για την οικονομία, η κ.Λινού παραθέτει σειρά μέτρων που αποκαλύπτουν το ελλειπές αυτών που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα. Ένα απο αυτά, είναι η αποφυγή συνωστισμού στις συγκοινωνίες με άμεση αύξηση δρομολογίων και χρηματοδότηση για αξιοποίηση ιδιωτικών μέσων (π.χ. τουριστικά λεωφορεία, ταξί κ.ά.).

 

thepressproject.gr

The post «Είναι γεματά τα ΜΜΜ; Πηγαίντε με τα πόδια» συνιστά η λοιμωξιολόγος Ε. Γιαμαρέλλου-ΒΙΝΤΕΟ appeared first on Newsitamea.gr.

Ειδήσεις και νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο -Newsitamea.gr%d bloggers like this: