ΧΡΗΣΙΜΑ

Βουλωμένος νεροχύτης: Πώς θα τον ξεβουλώσετε σε 15 δευτερόλεπτα, με 2 υλικά που έχετε στην κουζίνα σας-ΒΙΝΤΕΟ

This post was originally published on this site

Πολλές νοικοκυρές αναρωτιούνται για τους τρόπους που μπορούν να ξεβουλώσουν εύκολα, γρήγορα και χωρίς ιδιαίτερο κόπο, το νεροχύτη τους.

Η αλήθεια είναι πως δεν χρειάζεται κόπο, αλλά σωστό τρόπο για να πετύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αναλυτικότερα όλα όσα οφείλετε να γνωρίζετε:

Νεροχύτης που θέλει ξεβούλωμα: Υλικά

– Σόδα
– Ξύδι

Η διαδικασία

– Βήμα 1ο: Ρίξτε αρκετή μαγειρική σόδα στον νεροχύτη ώστε να καλυφθεί καλά όλη η τρύπα από όπου φεύγουν τα νερά. Θα χρειαστείτε περίπου 1 φλ. μαγειρικής σόδας.

– Βήμα 2ο: Ρίξτε 2 φλ. ξιδιού που πρώτα θα έχετε βράσει. Αμέσως θα δημιουργηθεί αφρός στον νεροχύτη σας από την χημική αντίδραση της μαγειρικής σόδας και του ξιδιού.

– Βήμα 3ο: Ρίξτε επιπλέον βραστό νερό στον νεροχύτη.

Έξυπνα κόλπα

– Πρώτο tip: Για ακόμη πιο σίγουρο αποτέλεσμα μπορείτε να περιμένετε 5 λεπτά για να δράσει το μείγμα μαγειρικής σόδας-ξιδιού πριν ρίξετε το ζεστό νερό. Προαιρετικά μπορείτε να ρίξετε στον νεροχύτη σας και λίγο χυμό λεμονιού ώστε να μυρίζει πιο όμορφα.

Δείτε όλη τη διαδικασία που σας περιγράψαμε στο βίντεο που ακολουθεί καθώς και ένα τεστ για να ελέγξετε αν ο νεροχύτης σας έχει ξεβουλώσει. Αν μετά το τεστ δείτε πως ο νεροχύτης σας δεν έχει ξεβουλώσει εντελώς, μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία με τη μαγειρική σόδα, το ξίδι και το ζεστό νερό.

– Έξτρα tip: Εναλλακτικά μπορείτε να ρίξετε στον νεροχύτη σας 1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα και 1/2 φλιτζάνι αλάτι και να αφήσετε το μείγμα να δράσει για ένα ολόκληρο βράδυ. Το πρωί ρίξτε 2 φλιτζάνι ζεστό νερό και ο νεροχύτης σας θα λάμψει σαν καινούριος.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο, με την διαδικασία ξεβουλώματος:

The post Βουλωμένος νεροχύτης: Πώς θα τον ξεβουλώσετε σε 15 δευτερόλεπτα, με 2 υλικά που έχετε στην κουζίνα σας-ΒΙΝΤΕΟ appeared first on Newsitamea.gr.

https://www.newsitamea.gr/