ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Βιταμίνη Α: Τι προκαλεί σε υψηλά επίπεδα στον οργανισμό;

This post was originally published on this site

Για το λόγο αυτό, η υπερβολική πρόσληψη μπορεί να οδηγήσει σε υπερβιταμίνωση.

Η βιταμίνη Α περιέχεται στο λάδι που προέρχεται από λιπαρά ψάρια, στο συκώτι και στο γάλα, ενώ μερικές φορές προστίθεται σε γαλακτοκομικά προϊόντα και στη μαργαρίνη.

Παρότι συμβάλλει σημαντικά στη σωματική ανάπτυξη, την όραση και το αναπαραγωγικό σύστημα, η λήψη μεγάλων ποσοτήτων για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να προκαλέσει τα εξής:

Πόνο στις αρθρώσεις και τα οστά

Ναυτία, τάση για εμετό

Απώλεια όρεξης

Απώλεια βάρους

Σουηδική μελέτη διαπίστωσε ότι άνδρες ηλικίας 40-50 ετών με υψηλά επίπεδα βιταμίνης Α έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να υποστούν κατάγματα σε μεγαλύτερη ηλικία

ΠΗΓΗ: Onmed.gr

The post Βιταμίνη Α: Τι προκαλεί σε υψηλά επίπεδα στον οργανισμό; appeared first on Newsitamea.gr.

Ειδήσεις και νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο -Newsitamea.gr



%d bloggers like this: