ENTERTAINMENT

Ανδρέας Κονάνος: Ο τέως ιερέας με τους 265.000 ακόλουθους σπάει τη σιωπή του – Όλα είναι ψέματα-ΒΙΝΤΕΟ

This post was originally published on this site

Με ένα βίντεο μιλά για την “νέα αρχή” που κάνει ο ιερέας Ανδρέας Κονάνος που έβγαλε τα ράσα μετά από 20 χρόνια.

Με ένα βίντεο που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Youtube, o δημοφιλής ιερέας που άφησε τα ράσα για μετά από 20 χρόνια ιερατικής ζωής, Ανδρέας Κονάνος, έβαλε τέλος στις φήμες που τον ήθελαν να στρέφεται επαγγελματικά στο life coaching.

Στα 20 λεπτά του βίντεο που θα δείτε παρακάτω, ο κ. Κονάνος, ανέφερε πως αυτές οι φήμες είναι ψέματα και πως απλά θα συνεχίσει να κάνει ότι έκανε με έναν πιο χαλαρό και ελεύθερο τρόπο μέσω των καναλιών επικοινωνίας του με τους φίλους και ακόλουθούς του.

Παράλληλα, αφού σημείωσε ότι δεν απομακρύνθηκε ποτέ από το Θεό και την εκκλησία, απάντησε στους επικριτές της απόφασης να αλλάξει τρόπο ζωής λέγοντας ότι όχι μόνο δεν θα ασχοληθεί μαζί τους αλλά τους ευχαριστεί γιατί τον έκαναν να νιώσει όπως ο Χριστός την εποχή που όλοι του γύριζαν την πλάτη και εκεί που τον προσκυνούσαν ξαφνικά τον αμφισβητούσαν.

Δείτε τι είπε ο Ανδρέας Κονάνος ο οποίος είχε κουρέψει εμφανώς το μούσι του, στο βίντεο που ανέβασε στο Youtube.

“Star” στα Social Media

O Ανδρέας Κονάνος έχει ένα πολύ μεγάλο κοινό να τον ακολουθεί στους λογαριασμούς του στα Social Media. Μόνο στο Facebook ο πρώην ιερέας έχει περισσότεους από 260.000 ακόλουθους ενώ η ανακοίνωσή της παραίτησή του από το ρόλο του ιερέα προκάλεσε αληθινά “σεισμό” με περισσότερα από 65 χιλιάδες like και πάνω από 10 χιλιάδες σχόλια στα οποία του εύχονται ολόψυχα να έχει μια εξίσου επιτυχημένη πορεία στην κοσμική του επιλογή.

Χαμός με την ανακοίνωση της απόφασή του

Ο κοσμαγάπητος ιερέας γνωστός για τις ομιλίες, το συγγραφικό του έργο και την παρουσία του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, εμφανίστηκε για πρώτη φορά φορώντας ένα λευκό πουκάμισο και όχι το ράσο που συνήθως φορούσε και εξήγησε με τον απλό και φιλικό τρόπο την απόφασή του και την επιστροφή του στις τάξεις των πολιτών του κόσμου.

“Σήμερα, 24/8/20, υπέβαλα στην ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών την παραίτησή μου από τις τάξεις του Κλήρου, και έγινα πάλι ένας απλός πολίτης αυτού του κόσμου. Πλέον, είμαι “σκέτο”, ο Ανδρέας Κονάνος”, αναφέρει.

Φυσικά δεν έλειψαν και αυτοί οι λίγοι που δεν ήταν και τόσο ευχαριστημένοι από αυτή τη στροφή 180 μοιρών που αποφάσισε να κάνει ο Ανδρέας Κονάνος στη ζωή του. Σημειώνεται, μάλιστα, πως ο πρώην ιερέας είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο διαδίκτυο, μιας και μετράει περί τους 300.000 ακολούθους.

Ο ίδιος στην ανάρτησή του δεν ανέλυσε τους λόγους της παραίτησής του, ενώ έγραψε χαρακτηριστικά ότι “είναι αρκετοί και δεν θα αναλυθούν σήμερα εδώ”.

Σύμφωνα, με πληροφορίες της εφημερίδας Espresso, ο Ανδρέας Κονάνος δεν θα μείνει μακριά από την επαφή του με τον κόσμο, καθώς έτσι κι αλλιώς τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την ψυχολογία και παρέχει και συμβουλές διατροφής, ενώ δεν αποκλείεται να τον δούμε και σε ρόλο life coach. Φήμες μάλιστα, τον θέλουν να αγόρασε και ακίνητο στον Λυκαβηττό, το οποίο ενδέχεται να γίνει η έδρα ενός κέντρου για διατροφικές συμβουλές. Όλοι αναμένουν ανυπόμονα το επόμενό του βήμα.

Η απόφαση για την επαγγελματική του καριέρα

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ανδρέα Κονάνου

“ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ, ΜΙΑ ΑΡΧΗ

Αγαπητοί μου φίλοι και φίλες, εύχομαι να είστε όλοι καλά! Σήμερα είναι μια μέρα – ορόσημο για τη ζωή μου. Κάτι πολύ σημαντικό τελειώνει. Και κάτι καινούργιο αρχίζει.

Σήμερα, 24/8/20, υπέβαλα στην ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών την παραίτησή μου από τις τάξεις του Κλήρου, και έγινα πάλι ένας απλός πολίτης αυτού του κόσμου. Πλέον, είμαι “σκέτο”, ο Ανδρέας Κονάνος.

Οι λόγοι της αποχώρησής μου είναι αρκετοί και δεν θα αναλυθούν σήμερα εδώ. Με το κείμενο αυτό θέλω να κάνω μόνο δύο πράγματα: Α. Να σε ενημερώσω για την αλλαγή αυτή στη ζωή μου και Β. Να εξηγήσω τον τρόπο που θα δραστηριοποιούμαι από εδώ και πέρα. Και μόνο αυτό.

Μετά από 20 χρόνια ιερατικής ζωής, σήμερα αποχωρίζομαι τα ράσα. Σε καμία περίπτωση όμως δεν “τα πετάω” με περιφρόνηση και αποστροφή! Τα φιλώ και τα ευγνωμονώ, διότι για 2 δεκαετίες μου έδωσαν την ευκαιρία να κάνω “πατρίδα” μου όλη τη Γη, να ζήσω καταπληκτικές θεανθρώπινες στιγμές και να γνωρίσω ωραίους ανθρώπους σε όλα τα μέρη του κόσμου.

Και τώρα, προχωράω παρακάτω.

“Φεύγω” από κληρικός. Μα η καρδιά μου, η ουσία και ο πυρήνας μου, παραμένουν μαζί σου, αμετακίνητα. Αυτά δεν θα αλλάξουν ποτέ, παρόλο που η μορφή και η εμφάνισή μου θα είναι πλέον αλλιώς. Η αγάπη και η Αλήθεια του Θεού που με συγκινούσαν από παιδί, θα συνεχίσουν να με συγκινούν και να με μαγνητίζουν πάντα, όπως το οξυγόνο και το φως. Θα εξακολουθώ να διακονώ και να αγαπώ τον κάθε άνθρωπο που συναντώ. Θα γράφω, θα μιλάω και θα βοηθώ με τις φτωχές δυνάμεις μου, όποιον μπορώ. Με αυθεντικότητα και ειλικρίνεια, αλλά με περισσότερη πλέον ανοιχτοσύνη, ευρύτητα και ελευθερία. Η φωνή μου θα εξακολουθεί να “ηχεί” και να ακούγεται με καθαρότητα και διαύγεια δίπλα σας, στη θλίψη και τη χαρά σας. Ένα νέο κεφάλαιο ζωής ανοίγεται μπροστά μου και θα χαρώ να είμαστε συνοδοιπόροι.

Δεν ξέρω αν αύριο ζω. Ούτε ξέρω για πόσο ακόμα θα μπορώ να μιλώ, να γράφω και να επικοινωνώ μαζί σας. Ξέρω όμως ότι, όσα ακόμα “αύριο” μου χαρίσει ο Θεός – μήνες, χρόνια ή δεκαετίες- θα ήθελα να είναι αυθεντικά και αληθινά. Δεν έχω να παρουσιάσω αγιότητα και μεγάλες αρετές, πέρα από την αλήθεια και εντιμότητα της καρδιάς μου. Αυτή ακριβώς η επίγνωση, μου δίνει χαρά και δύναμη να προχωρήσω, έχοντας τον Θεό και την Αγάπη Του πάντα δίπλα μου. Μπορώ να μιλάω ώρες για όλα αυτά, μα δεν θέλω να σε κουράζω. Αρκετά για σήμερα.

Άλλωστε, θα τα λέμε. Ευγνώμων για όλα,

Ανδρέας Κονάνος”

Η ανάρτηση στο facebook

ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ, ΜΙΑ ΑΡΧΗΑγαπητοί μου φίλοι και φίλες, εύχομαι να είστε όλοι καλά! Σήμερα είναι μια μέρα -…

Gepostet von Andreas Konanos am Montag, 24. August 2020

 

Κον΄'ανος

.

The post Ανδρέας Κονάνος: Ο τέως ιερέας με τους 265.000 ακόλουθους σπάει τη σιωπή του – Όλα είναι ψέματα-ΒΙΝΤΕΟ appeared first on Newsitamea.gr.

Ειδήσεις και νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο -Newsitamea.gr%d bloggers like this: