ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλλαγές στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τι θα ισχύει για τις μάσκες

This post was originally published on this site

Για τις αλλαγές στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μίλησε ο υπουργός Κ. Καραμανλής, ο οποίος τόνισε πως οι επιβάτες θα πρέπει να συνεχίσουν να κρατούν τις αποστάσεις λόγω κορονοϊού. Τι δήλωσε ότι θα ισχύει με τις μάσκες.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

«Θα περάσουμε σε ένα μεταβατικό στάδιο, κατά το οποίο θα ξαναβγούμε σιγά-σιγά στην κοινωνία. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αυξήσουμε και τα δρομολόγια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς», δήλωσε στο Star.

Επισήμανε, δε, πως και την «επόμενη ημέρα» αυτό που θα παίξει βασικό ρόλο είναι η ατομική ευθύνη που θα επιδείξουν οι επιβάτες, οι θα πρέπει να συνεχίσουν να κρατούν τις αποστάσεις.

«Θα πάμε στα 950 με 1.100 λεωφορεία στην Αθήνα και η Θεσσαλονίκη θα πάει γύρω στα 350 λεωφορεία, γιατί έχουμε ήδη κάνει τη συμφωνία με τα ΚΤΕΛ», σημείωσε, εξηγώντας πως δυστυχώς είναι πρακτικά αδύνατο λόγω της μη ανανέωσης του στόλου τα τελευταία χρόνια να κυκλοφορεί ένα αστικό λεωφορείο ανά πέντε λεπτά ή ένας συρμός του Μετρό ανά λεπτό και προσθέτοντας ότι για αυτό το λόγο μπαίνει και ένα στοιχείο ατομικής ευθύνης των επιβατών.

Επιπλέον, υπογράμμισες πως στο τέλος κάθε βάρδιας γίνεται εντατική απολύμανση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, επιβεβαίωσε ότι το υπουργείο εξετάζει, σε επαφή με τους ειδικούς του υπουργείου Υγείας, οι επιβάτες να φορούν προστατευτικό εξοπλισμό, δηλαδή μάσκες, και σημείωσε ότι οι οδηγοί των λεωφορείων έχουν ήδη εξοπλιστεί με μάσκες. Τόνισε δε ότι πρέπει όλοι να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας, καθώς στα αστικά λεωφορεία και το Μετρό δεν μπορεί να επιβληθεί εύκολα η πληρότητα 50%, σε αντίθεση με τρένα και ΚΤΕΛ όπου υπάρχουν αριθμημένες θέσεις.

«Επομένως θα παίξει ρόλο η ατομική ευθύνη και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς», τόνισε , καλώντας όλους τους πολίτες να προστατεύσουν και τον εαυτό τους αλλά και το διπλανό τους.

Αναφερόμενος στις αεροπορικές μεταφορές, υπενθύμισε πως ο Κ. Μητσοτάκης έχει ζητήσει από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επεξεργαστεί συγκεκριμένη πρόταση για την επανέναρξη των αεροπορικών μεταφορών στην Ευρώπη. Παράλληλα, είπε πως πρόθεση είναι να βρεθεί μία κοινή ευρωπαϊκή πολιτική, ενώ ξεκαθάρισε: «Θέλουμε τουρισμό, αλλά θέλουμε και να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία των Ελλήνων».

https://ergasiakanea.eu/%d bloggers like this: