ΠΑΙΔΕΙΑ

Άνοιγμα σχολείων – Κεραμέως: Αβάσιμες επιστημονικά οι αντιδράσεις για τις μάσκας

This post was originally published on this site

“Η μάσκα είναι ασφαλής” δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως για το άνοιγμα των σχολείων.

“Όλα είναι έτοιμα” για το άνοιγμα των σχολείων, την ερχόμενη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, τόνισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σε δηλώσεις της μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε το πρωί στο 3ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου, στο πλαίσιο της περιοδείας που ξεκίνησε σήμερα σε σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας.

“Έχουν γίνει όλες οι προετοιμασίες που αφορούν στην κανονική έναρξη της σχολικής χρονιάς, η πρόσληψη εκπαιδευτικών έγινε πιο νωρίς από τα προηγούμενα χρόνια, τα βιβλία είναι στη θέση τους κι έχει γίνει και μια ειδική προετοιμασία στο θέμα της διαχείρισης της πανδημίας- μέτρα προστασίας και πρόληψης έναντι του κορονοϊού”, σημείωσε η κ. Κεραμέως.

Υπενθύμισε, δε, πως έχουν εκδοθεί ειδικές οδηγίες, οι οποίες έχουν σταλεί στα σχολεία, έχει εκδοθεί και όλο το θεσμικό πλαίσιο που αναφέρει με κάθε λεπτομέρεια το πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία από την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ έχει γίνει και μια ενημερωτική καμπάνια που απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές για όλα τα μέτρα προστασίας και πρόληψης. Όλα αυτά είναι αναρτημένα στην ειδική ιστοσελίδα “mathainoumeasfaleis.gov.gr“.

Σε ό,τι αφορά την περιοδεία της στην Κεντρική Μακεδονία, η υπουργός είπε πως στόχος είναι να μιλήσει με τους εκπαιδευτικούς, να ακούσει τις ερωτήσεις και τις ανησυχίες τους, διαβεβαιώνοντας σχετικά: “εδώ είμαστε να τα λύσουμε όλα, όλοι μαζί ενωμένοι θα ξεκινήσουμε αυτή τη νέα σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά“.

Κεραμέως: Η μάσκα είναι ασφαλής

Ερωτηθείσα σχετικά με τις αντιδράσεις για τη χρήση μάσκας στα σχολεία, η κ. Κεραμέως σχολίασε πως δεν βλέπει καμιά επιστημονική βάση και πρόσθεσε: “Οι ειδικοί είναι σαφέστατοι: η μάσκα είναι ασφαλής και είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε για να τους προστατεύσουμε όλους μας- τον εαυτό μας, τους γύρω μας, τους μαθητές μας, τους εκπαιδευτικούς μας, τους γονείς μας, το σπίτι μας. Η μάσκα είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε αυτή τη στιγμή για να συνεχίσουμε τη ζωή μας”.

Η υπουργός πραγματοποιεί από σήμερα διήμερη περιοδεία στην Κεντρική Μακεδονία, στο πλαίσιο της οποίας θα επισκεφθεί σήμερα το Κιλκίς, την Πέλλα και την Ημαθία, ενώ αύριο θα βρεθεί στη Χαλκιδική.

 

 

ΑΠΕ – ΜΠΕ

The post Άνοιγμα σχολείων – Κεραμέως: Αβάσιμες επιστημονικά οι αντιδράσεις για τις μάσκας appeared first on Newsitamea.gr.

Ειδήσεις και νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο -Newsitamea.gr%d bloggers like this: